Uslovi korišćenja i prodaje

Uslovi korišćenja i prodaje

Uslovi korišćenja Veb-sajta i kupovine proizvoda

Ovaj dokument utvrđuje opšte uslove za korišćenje veb-sajta www.gamebox.co.rs (u daljem tekstu: Veb-sajt) i kupovinu proizvoda preko Veb-sajta.

Uslove korišćenja Veb-sajta i kupovine preko Veb-sajta postavlja i uređuje:

BENGAZI  DOO  NIŠ

Krfska 18

18000 Niš

MB: 20072555

PIB: 104028469

email: master@bengazi.com

Brojevi telefona: 018/514-666060/514-666-0

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uslove korišćenja Veb-sajta i kupovine proizvoda (u daljem tekstu: Uslovi korišćenja) pre korišćenja Veb-sajta. Korišćenjem Veb-sajta smatra se da je korisnik upoznat sa ovim Uslovima koriščenja i da ih prihvata.

BENGAZI DOO može da izmeni sadržaj ovih Uslova, asortiman proizvoda, cene proizvoda, kao i druge podatke koji se odnose na Veb-sajt, zbog čega su korisnici Veb-sajta dužni da prilikom svake posete pažljivo pregledaju sadržaj Veb-sajta.

Prilikom korišćenja Veb-sajta ili naručivanja proizvoda preko Veb-sajta, obavezuju Vas ovi Uslovi korišćenja. Ako se ne slažete sa Uslovima i svrhom i načinom obrade Vaših ličnih podataka molimo Vas da ne koristite Veb-sajt. Ako imate pitanja u vezi sa ovim Uslovima možete da nas kontaktirati na email adresu office@gamebox.co.rs ili adresu Cara Dušana 47, 18000 Niš, odnosno putem broja telefona 018/514-666.

Odricanje od odgovornosti

BENGAZI DOO ne preuzima odgovornost za štetu koju korisnik pretrpi ukoliko:

  • Korisnik nije pročitao ove Uslove koriščenja
  • nemogućnosti da se izvrši kupovina preko Veb-sajta iz opravdanih razloga
  • nemogućnosti korišćenja Veb-sajta zbog održavanja, obezbeđenja ili bilo kog drugog tehničkog razloga
  • usled uskraćivanja pristupa Veb-sajtu zbog nedozvoljenih načina korišćenja.

Korišćenje Veb-sajta

Podatke (uključujući i Vaše lične podatke) koje nam date obradićemo u skladu sa ovim Uslovima, Obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti i Informacijama o kolačićima. Kada koristite Veb-sajt, slažete se sa obradom Vaših ličnih podataka u skladu sa navedenim dokumentima.

Korišćenjem Veb-sajta i naručivanjem proizvoda preko Veb-sajta, prihvatate da:

  • koristite Veb-sajt samo za pretragu i pravno valjane narudžbine
  • nećete upućivati lažne ili obmanjujuće narudžbine
  • navedena email adresa, adresa i/ili drugi kontakt podaci koje navodite su tačni, važeći i potpuni.

Naručivanjem proizvoda preko Veb-sajta pristajete da Prodavac (BENGAZI DOO) upotrebljava Vaše lične podatke da Vas kontaktira u svrhu izvršenja Vaše narudžbine, ukoliko je to potrebno, a u skladu sa Obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti. Ukoliko ne navedete sve podatke koji suneophodni, nećete moći da izvršite kupovinu proizvoda.

Kada vršite naručivanje proizvoda preko Veb-sajta, potvrđujete da imate više od 18 godina i da ste sposobni za zaključenje obavezujućih ugovora.

Kupovina proizvoda

Prezentacija na Veb-sajtu predstavlja ponudu proizvoda. Kupovinom  određenih proizvoda stiču se uslovi za zaključenje ugovora o kupoprodaji.  Ugovor o kupoprodaji zajključujete sa BENGAZI DOO kao prodavcem. Zaključenjem ugovora o kupoprodaji sa BENGAZI DOO imate sva prava predviđena Zakonom.

 Naručivanje

Poručivanje je prvi korak u kupovini preko Veb-sajta. Da biste poručili proizvode preko Veb-sajta, ne morate da budete registrovani korisnik, ali morate ostaviti određene podatke (ime i prezime, tačna adresa isporuke, broj telefona za kontakt, adresa e-pošte). Vašim podacima koje ostavite pri naručivanju upravlja Rukovalac (BENGAZI DOO), u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i Politikom privatnosti.

Pošto odaberete proizvode i dodate ih u korpu, da bi ste izvršili kupovinu idete na “Nastavite sa plaćanjem”. Nakon popunjavanja neophodnih podataka u za topredviđena polja, možete odabrati jedan od sledećih načina plaćanja:

  • Plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem (ili "plaćanje pri preuzimanju") je način plaćanja u kojem kupac plaća za robu ili uslugu prilikom preuzimanja, odnosno isporuke.

Nakon što roba bude pripremljena za isporuku, kurirska služba će preuzeti od Prodavca i dostaviti robu Kupcu na navedenu adresu, a Kupac će tada platiti za robu direktno kuriru ili dostavljaču.

  • Plaćanje platnom karticom

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći Dina, Visa, Visa Electron, MasterCard, Amex ili Maestro platnu karticu. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu WSPay koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Niti jednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke: Broj kartice, Datum isteka i  CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice.

Sva plaćanja će biti obavljena u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos ce se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje obrađivač platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja u potpuno sigurnom okruženju.

  • Putem predračuna koji ćemo Vam poslati nakon Vaše porudžbine

Ukoliko se odlučite za plaćanje putem predračuna, predračun će Vam biti dostavljen na ostavljenu email adresu, zajedno sa instrukcijama za plaćanje.

Nakon završetka poručivanja proizvoda sa našeg Veb-sajta kontaktiraće Vas naš predstavnik kako bismo potvrdili porudžbenicu.

Isporuka proizvoda

Isporuka proizvoda se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije.

Prodavac (BENGAZI DOO) se obavezuje da će proizvodi  biti isporučeni najkasnije 5 (pet) radnih dana od dana poručivanja. Svi proizvodi koje su naručeni do 12h svakog radnog dana, biće dostavljeni najkasnije u roku od 3 (dva) radna dana na adresu Kupca.

Do odstupanja i produženja roka za isporuku moze doći ukoliko primalac nije na adresi prilikom pokušaja isporuke, ne javlja se na broj telefona koji je ostavio prilikom naručivanja proizvoda, loših vremenskih uslova ili nepredviđenih situacija u transportu na koje Prodavac ne može da utiče.

Usluga isporuke se naplaćuje po trenutno važećem cenovniku kurirske službe City Express ili Post Express. U slučaju veće težine/cene transporta, pre slanja paketa Prodavac će kontaktirati kupca sa tačnom cenom prevoza.

Ukoliko je maloprodajna cena poručenih proizvoda u pojedinačnoj pošiljci veća ili jednaka iznosu od 5.000,00 din. troškovi isporuke padaju na teret Prodavca.

Vaša obaveza je da pošiljku po prijemu proverite, i u najkraćem roku (bez odlaganja) prijavite eventualne nepravilnosti.

Pravo na odustanak od kupovine i povraćaj sredstava

U skladu sa Zakonom imate pravo do odustanete od ugovora o kupoprodaji proizvoda kupljenih preko Veb-sajta bez obrazloženja u roku od 14 dana od dana kada Vam je proizvod isporučen. Ukoliko želite da odustanete od ugovora o kupoprodaji proizvoda koji je zaključen preko Veb-sajta, to možete da učinite popunjavanjem i slanjem obrasca za odustanak od ugovora koji možete naći na Veb-sajtu, a koji dobijate uz kupljene proizvode. Čitko popunjen obrazac za odustanak od ugovora zajedno sa neoštećenim i nekorišćenim proizvodima zapakovanim u originalnu i neoštećenu ambalažu šaljete kurirskom službom (o Vašem trošku!) na adresu Prodavca (BENGAZI DOO).

Izjava o odustajanju od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata Prodavcu (BENGAZI DOO)  i smatra se blagovremenom ako je poslata u roku od 14 dana od dana kada je proizvod dospeo u Vašu državinu, odnosno u državinu trećeg lica koje ste odredili za primaoca pošiljke.

Prodavac je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio za proizvode, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac o odustanku od ugovora, s tim što može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije proizvode koji se vraćaju i dok se ne utvrdi u kakvom su stanju proizvodi vraćeni.

Kupovinom proizvoda dajete izričitu saglasnost da se povraćaj uplate izvrši na Vaš tekući račun koji ćete navesti u obrascu za odustanak od ugovora.

Moguće je odustati od kupovine proizvoda koji su vraćeni u originalnoj amabalaži, koji nisu korišćeni ili oštećeni i koji sadrže sve dodatke i propratnu dokumentaciju (garantni list, uputstva za upotrebu i slično), kao i originalni račun.

Pravo na odustanak važi i u slučaju kupovine igara i sofverskih proizvoda ukoliko nisu otpakovani (imaju fabrički celofan). Nemate pravo da odusutanete od kupovine igara i softverskog proizvoda koji je otpakovan.

 U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava Kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Prodavac je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro i DINA metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev Prodavca (BENGAZI DOO) obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Zaštita privatnosti korisnika

Prodavac (BENGAZI DOO) obavezuje se da će čuvati privatnost svih svojih kupaca.

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima i zaposlenima poslovnih partnera koji učestvuju u održavanju Vebsajta kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u BENGAZI DOO i zaposleni kod poslovnih partnera koji učestvuju u održavanju Veb-sajta odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

O ovome se podrobnije možete informisati na linku Obavestenje o obradi podataka o licnosti.